Klimaatneutraal bouwen: niets nieuws voor HSBB

Klimaatcommotie. Er is al jaren veel te doen om het klimaat. De opwarming van de aarde, de uitstoot van broeikasgassen en welke sectoren daar de schuld van krijgen. Feit is dat we er met z’n allen iets aan moeten doen. COPS26, de klimaattop die eind vorig jaar in Glasgow plaatvond, zorgt op veel vlakken voor opschudding. Ook voor de bouwsector zijn de maatregelen verder aangescherpt en komen er telkens strengere regels en wetten bij.

Klassieke bouw
In de betonbouw is cementproductie een belangrijk onderdeel. Alleen al tijdens het chemische productieproces wordt CO2 uitgestoten en daarnaast ook nog tijdens de bouw. Hoewel er in de sector veel innovatie plaatsvindt om de uitstoot omlaag te brengen, is er een beter alternatief. HSBB is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in houtskeletbouw. Een zeer duurzame én milieuvriendelijke manier van bouwen met nog vele extra voordelen.

Houtskeletbouw heeft de toekomst
Al sinds 2001 bewijst HSBB dat ecologisch en energiezuinig prima samengaan. Houtskeletbouw biedt veel mogelijkheden, maar de belangrijkste in deze kwestie is dat er moeiteloos wordt voldaan aan alle wetten en regelgeving. Dirk bokken, zaakvoerder en oprichter van HSBB: ‘Met onze vooruitstrevende manier van bouwen is het heel gemakkelijk om de norm te halen. Niet nu pas, maar al 20 jaar lang voldoen we aan de regels die nu pas écht gelden.’

Van privéwoning tot appartementencomplex, van school tot kantoor: houtskeletbouw biedt eindeloze mogelijkheden. In al die jaren heeft HSBB al meer dan 450 panden gerealiseerd en blijven ze investeren in kennis en kunde om nóg verantwoorder te werk te gaan. Houtskeletbouw is duurzaam, energieneutraal en ecologisch verantwoord. Medezaakvoerder Rene Heijnen : ‘Het heeft de toekomst én draagt z’n steentje bij aan het klimaat’.