Waarom | HSBB Houtskeletbouw

Bel ons vrijblijvend op +32 (0)89 463 048

Hsbb Houtskeletbouw
Brugstraat 70 - 3960 Bree
T: +32 (0)89 463 048

E: info@hsbb.be
F: +32 (0)89 46 61 92
BE 0874 902 485

Laag energie bouwen
zonder zorgen

Waarom laag energie bouwen?

Weet u dat een lage energiewoning tot 10 keer minder energie verbruikt dan een gemiddelde woning? En dat u slechts het verwarmingsvermogen van een gemiddeld strijkijzer nodig heeft, zelfs als het vriest? Geen wonder dat een lage energiewoning geen traditioneel verwarmingssysteem heeft!

Een lage energiewoning biedt grote voordelen, maar vraagt wel om specifieke knowhow. Met de kennis en ervaring van HSBB loopt u geen risico. Honderden klanten gingen u al voor.

Minimaal
bijverwarmen

Een lage energiewoning kenmerkt zich door een continue, comfortabele warmte. Het is niet nodig een verwarmingselement in iedere kamer te plaatsen. Alleen strenge kou vraagt om bijverwarmen. HSBB geeft daarin graag advies op maat.

Lees meer...

Gecontroleerd
ventileren

Lage energiewoningen moeten aan hoge wettelijke eisen voldoen wat betreft luchtdichtheid. Gecontroleerde ventilatie is dan ook onmisbaar om een gezond binnenklimaat te garanderen. HSBB zorgt voor balansventilatie met een warmtewisselaar, die ervoor zorgt dat het energieverlies minimaal is.

Lees meer...

Doordachte
architectuur

De architectuur van een lage energiewoning kent weinig beperkingen. Toch is het belangrijk dat ontwerp en techniek met elkaar in balans zijn. HSBB denkt graag mee met u en uw architect. Samen vinden we de beste match tussen uw wensen en de ideale lage energiewoning.

Lees meer...

Kies het
juiste perceel

Niet ieder perceel leent zich voor een lage energiewoning. De ligging ten opzichte van de zon speelt bijvoorbeeld een grote rol. Benieuwd of uw perceel geschikt is voor een lage energiewoning? Neem contact op vrijblijvend advies op maat.

Lees meer...

Luchtdicht
en dampopen

Nooit tocht in huis! Een lage energiewoning is luchtdicht en er komt dus geen koude of warme lucht binnen via kieren of spleten. Daarnaast is een lage energiewoning dampopen; waterdamp wordt snel en op natuurlijke wijze afgevoerd. Luchtdicht en dampopen: een comfortabele combinatie.

Lees meer...

Isoleren doet
besparen

Een lage energiewoning verliest bijna geen warmte: de muren hebben een isolatielaag van 30 centimeter, het dak zelfs van 40 centimeter. Er zijn geen koudebruggen en al het glaswerk bestaat uit drie lagen. Ramen en deuren zijn altijd van gecertificeerde kwaliteit. Energie besparen gaat in een lage energiewoning vanzelf.

Lees meer...

Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek de mogelijkheden

Uw energiebesparing: tot 10 keer minder energie dan een gemiddelde woning!