Waarom | HSBB Houtskeletbouw

Bel ons vrijblijvend op +32 (0)89 463 048

Hsbb Houtskeletbouw
Brugstraat 70 - 3960 Bree
T: +32 (0)89 463 048

E: info@hsbb.be
F: +32 (0)89 46 61 92
BE 0874 902 485

Passief bouwen
zonder zorgen

Waarom passief bouwen?

Weet u dat een passiefhuis tot 10 keer minder energie verbruikt dan een gemiddelde woning? En dat u slechts het verwarmingsvermogen van een gemiddeld strijkijzer nodig heeft, zelfs als het vriest? Geen wonder dat een passiefhuis geen traditioneel verwarmingssysteem heeft!

Een passiefhuis biedt grote voordelen, maar vraagt wel om specifieke knowhow. Met de kennis en ervaring van HSBB loopt u geen risico. Honderden klanten gingen u al voor.

Minimaal
bijverwarmen

Een passiefhuis kenmerkt zich door een continue, comfortabele warmte. Het is niet nodig een verwarmingselement in iedere kamer te plaatsen. Alleen strenge kou vraagt om bijverwarmen. HSBB geeft daarin graag advies op maat.

Lees meer...

Gecontroleerd
ventileren

Passiefhuizen moeten aan hoge wettelijke eisen voldoen wat betreft luchtdichtheid. Gecontroleerde ventilatie is dan ook onmisbaar om een gezond binnenklimaat te garanderen. HSBB zorgt voor balansventilatie met een warmtewisselaar, die ervoor zorgt dat het energieverlies minimaal is.

Lees meer...

Doordachte
architectuur

De architectuur van een passiefhuis kent weinig beperkingen. Toch is het belangrijk dat ontwerp en techniek met elkaar in balans zijn. HSBB denkt graag mee met u en uw architect. Samen vinden we de beste match tussen uw wensen en het ideale passiefhuis.

Lees meer...

Kies het
juiste perceel

Niet ieder perceel leent zich voor een passiefhuis. De ligging ten opzichte van de zon speelt bijvoorbeeld een grote rol. Benieuwd of uw perceel geschikt is voor een passiefwoning? Neem contact op vrijblijvend advies op maat.

Lees meer...

Luchtdicht
en dampopen

Nooit tocht in huis! Een passiefhuis is luchtdicht en er komt dus geen koude of warme lucht binnen via kieren of spleten. Daarnaast is een passiefhuis dampopen; waterdamp wordt snel en op natuurlijke wijze afgevoerd. Luchtdicht en dampopen: een comfortabele combinatie.

Lees meer...

Isoleren doet
besparen

Een passiefhuis verliest bijna geen warmte: de muren hebben een isolatielaag van 30 centimeter, het dak zelfs van 40 centimeter. Er zijn geen koudebruggen en al het glaswerk bestaat uit drie lagen. Ramen en deuren zijn altijd van gecertificeerde kwaliteit. Energie besparen gaat in een passiefhuis vanzelf.

Lees meer...

Benieuwd naar onze realisaties?
Ontdek de mogelijkheden

person

Uw energiebesparing: tot 10 keer minder energie dan een gemiddelde woning!